середа, 18 листопада 2015 р.

ГПУ: В останні дні Майдану тітушки отримали від влади сотні автоматів і 90 тисяч патронів

Для придушення протестів на Євромайдані в кінці лютого 2014 року влада видала з мобілізаційних складів Міністерства внутрішніх справ 408 автоматів і 90 тисяч патронів тітушкам. Про це розповів начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.
Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за словами представника ГПУ, видача зброї тітушкам відбувалася після розстрілів, 20 лютого.
"Видача зброї здійснювалася вже після розстрілів, тобто ввечері 20 лютого. Влада вже на той час вважала, що правоохоронні органи в своїй частині дії здійснили, далі вони вже озброюють тітушек, які, ймовірно, будуть їх захищати", - сказав він.
Горбатюк також зазначив, що місцезнаходження 408 автоматів, виданих тітушкам, досі невідомо.
"Значна кількість зброї, які видавалася зі складів військовослужбовцям, працівникам міліції, а також представникам злочинних угруповань, повернута. Але повернуто ту зброю, яке видавалося правоохоронцям. На сьогоднішній день залишається невідомою доля 408 автоматів, розданих з бази", - уточнив він.
Раніше повідомлялося, що підбором, фінансуванням і координацією тітушек під час Майдану займався екс-глава МВС Віталій Захарченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар