неділя, 8 листопада 2015 р.

А.Яценюк звернувся до депутатів не гальмувати процес зближення з ЄС

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав парламент наступного пленарного тижня ухвалити усі антикорупційні закони, необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС.
Про це він заявив у ефірі програми “10 хвилин із Прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Я звертаюся до політичної відповідальності всієї української парламентської коаліції і кожного окремого народного депутата України. В українців є єдина національна мета: стати членами Європейського Союзу. Не ставайте на шляху цієї мети. Прийміть на наступному пленарному тижні необхідні закони", - сказав Яценюк.
Він пояснив, що одним з реальних результатів європейської інтеграції є право безвізових поїздок до країн-членів Європейського Союзу для українців.
"І саме для цього у парламент були внесені закони, які були розроблені урядом разом з експертами Європейського Союзу і нашими західними партнерами. Парламент відмовився голосувати за закони, які передбачають реальну боротьбу з корупцією у країні", - наголосив Яценюк.
Читайте також: Яценюк: Реформи означають, що Україна на європейському шляху
За його словами, подібні закони працюють у всіх країнах-членах Європейського Союзу. І Україна відповідатиме критеріям ЄС тільки тоді, коли усі європейські стандарти, законодавство, принципи і підходи працюватимуть у нас.
"Рік тому у парламенті була створена проєвропейська більшість, саме та більшість, яку ви обирали. І саме ця більшість зобов'язана щоденною кропіткою роботою виконувати нашу Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Голосувати за закони, які відповідають європейським стандартам і критеріям", - констатував Яценюк.
"Я пропоную поговорити про наше європейське майбутнє. Наближається друга річниця українського Європейського майдану. Згадайте, мільйони українців вийшли під прапорами Європейського Союзу за нашу спільну мрію, щоб Україна стала частиною Європейського Союзу. Що за останні 2 роки нам вдалося зробити і що зараз необхідно далі продовжувати робити?" - сказав Яценюк.
За його словами, перш за все вдалося уникнути дефолту, стабілізувати економічну ситуацію, наповнити бюджет. Крім того, тричі були проведені чесні і прозорі вибори.
"Ми обрали законного Президента, законну і проєвропейську більшість парламенту України, а тепер ми обрали місцеві органи влади. Ми запровадили закон про очищення влади, де сотні чиновників колишнього режиму позбавлені своїх посад і можливості назад повернутися в українську владу", - зазначив Прем'єр.

Немає коментарів:

Дописати коментар