понеділок, 9 листопада 2015 р.

Лідер бойовиків Захарченко визнав пристуність "Кремлівської руки"


Один з лідерів бойовиків ДНР Олександр Захаренко визнав, що з перших днів існування ДНР керував Кремль через помічника президента Росії Владислава Суркова.
"Хотів би, напевне, відзначити одну людину. З перших днів найгострішої кризи, яка була на нашій землі, з перших годин, перших хвилин він усім серцем вболівав за наш народ. Допомагав у всіх питаннях, які виникали. Вони можливо спочатку були наївними дитячими. Самі розумієте, ніхто до цього не готувався. Хотів би сказати величезне спасибі помічникові президента Російської Федерації Владиславу Юрійовичу Суркову", - заявив Захарченко.
Ватажок бойовиків ДНР також зазначив, що досі консультується із Сурковим у всіх "фундаментальних і навіть не фундаментальних питаннях".
Раніше народний депутат Дмитро Тимчук заявляв, що помічник президента Росії Владислав Сурков відсторонений від кураторства проекту Новоросія.
У групі військових експертів Інформаційне опір також повідомляли, що відкликання російських кураторів ватажки ДНР сприймають як шанс збільшити свою "самостійність" і вплив на процеси, що відбуваються на окупованих територіях.
Водночас занепокоєння ДНР викликає розпуск т. зв. Фонду земляцтв Донбасу, через який Сурков контролював надання соціальної допомоги окупованим районам з РФ.

Немає коментарів:

Дописати коментар