вівторок, 10 листопада 2015 р.

Китай заявив про намір встановити безвізовий режим з РФ

Китай заявив про намір ввести безвізовий режим з Росією з метою збільшення туристичних потоків між країнами. Про це повідомив у вівторок, 10 листопада, голова департаменту країн Європи та Азії МЗС КНР Гуй Цунью.
«Ми намагаємося зробити туризм ще однією сферою для укріплення стосунків з Росією. Один з методів залучення туристів - спрощення візового режиму», заявив китайський дипломат.
«Ми налаштовані і надалі спрощувати режим для туристів – аж до скасування візового режиму з РФ як такого . Мова йде про поїздки, у тому числі без туроператорів. Чинний безвізовий режим для груп понад 5 осіб не повною мірою задовольняє потреби (країн)», - відзначив Цунью.
Він також заявив, що «за останні два роки загальна кількість китайських туристів, які відвідали Росію, зросла удвічі, перевищивши позначку у 1,1 млн осіб на рік».
Крім того, дипломат зауважив, що такі заходи позитивно вплинуть на економіку РФ: «Якщо нам вдасться довести кількість туристів з КНР до РФ до 5 млн осіб на рік, то російська скарбниця отримає значний ресурс. Кожен турист витрачає близько двох тисяч доларів. Щорічно вони приноситимуть Росії близько 10 млрд доларів».
Нагадаємо, у жовтні Росія погодилася на створення з Китаєм вільної економічної зони в Іркутську. Як повідомлялося, Росія готова віддати Китаю контроль на стратегічних нафтогазових родовищах.

Немає коментарів:

Дописати коментар