неділя, 8 листопада 2015 р.

Затримання екс-міністра юстиції О.Лукач: реальність чи піар чинної влади?

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому міністру юстиції України Олені Лукаш.
«Заступником генерального прокурора України 5 листопада 2015 здійснено повідомлення про підозру колишньому міністру юстиції України Лукаш в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції України коштами державного бюджету України в розмірі 2500000 грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки», - повідомила прес-служба ГПУ.
Прокурор Владислав Куценко пояснив, що Лукаш, зловживаючи своїми службовим становищем міністра юстиції України за попередньою змовою з іншими працівниками міністерства штучно провела тендерні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС.
 За версією ГПУ, Лукаш знаходилась в міжнародному розшуку, але вона повернулася в Україну, де і була затримана. «До нас прийшла така вдача і ми затримали Лукаш», - прокоментував подію прокурор Владислав Куценко.
СБУ показали відеокоментар Лукаш, де вона розповідає, що добровільно їде свідчити.
При цьому представники СБУ відмовились відповідати на всі уточнюючі питання щодо того де затримували і де вона перебувала до того «з оперативних міркувань».
Що стосується обвинувачень - мова йде про статтю «присвоєння, розтрата чи заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем» - адвокат заявив, що всі вони є «надуманими». За словами Смирнова, все це спростовується матеріалами кримінального провадження. Крім того, додав захисник, письмово спростувала обвинувачення і сама Олена Лукаш. Наразі, повідомив захисник, проводяться слідчі дії. Сьогодні має бути вирішено щодо розгляду у суді питання про зміну запобіжного заходу.
Сама Лукаш заявила, що ніякого затримання не було, вона постійно перебувала на території України, пов'язує цю інформацію «з провалами в діяльності правоохоронних органів». Генеральна прокуратура України з травня 2014 року проводить щодо Лукаш досудове розслідування за підозрою у заволодінні коштами державного бюджету України у сумі 2 млн 523 тисяч грн.
Однак, 6 листопада, Печерський райсуд Києва заарештував екс-міністра юстиції України Олену Лукаш на два місяці. При цьому в рішенні суду передбачена можливість внесення застави в 5 мільйонів 115 тисяч гривень. "Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Одночасно визначити запобіжний захід у вигляді застави для забезпечення виконання Лукаш Е. Л. ... визначити розмір застави у 4 тисячі 200 мінімальних заробітних плат - 5 мільйонів 115 тисяч", - заявив головуючий суддя, інформує РБК-Україна. У свою чергу екс-міністр в ході судового засідання заявила, що планує внести заставу. "Ми це питання вирішимо невідкладно", - заявила Лукаш.

Немає коментарів:

Дописати коментар