понеділок, 9 листопада 2015 р.

Президент України підписав указ про підготовку до Дня Гідності і Свободи

Президент України Петро Порошенко доручив органам виконавчої влади підготуватися до відзначення у 2015 році Дня гідності і свободи - річниці початку подій Помаранчевої революції і Революції гідності.
Указ про це розміщено на офіційному сайті президента 9 листопада.
Порошенко доручив Кабінету міністру створити організаційний комітет з підготовки та відзначення у 2015 році Дня гідності і свободи.
Співголовами оргкомітету призначено прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і голову адміністрації президента України Бориса Ложкіна.
План заходів щодо святкування Дня гідності і свободи, передбачає проведення 21 листопада у Києві, інших населених пунктах урочистостей та меморіальних заходів за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, народних депутатів України, політичного корпусу, громадянського суспільства, насамперед учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013 - 2014 роках, сімей Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, представників волонтерських рухів, духовенства.
План заходів також передбачає проведення в навчальних закладах, закладах культури, військових частинах тематичних виставок, презентацій та інші заходи, присвячені революційним подіям 2004 року і Революції гідності, її учасникам і значення цих подій у розвитку громадянського суспільства.
Обласним та київській міській державним адміністраціям доручено затвердити та забезпечити виконання регіональних планів заходів з відзначення Дня гідності і свободи.
Міністерству закордонних справ України необхідно забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення Дня гідності і свободи та сприяння українській громадськості за кордоном у святкуванні Дня гідності і свободи, а також участь представників української громадськості за кордоном у відповідних заходах в Україні.
Мінінформполітики і Українському институтуту національної пам'яті доручено поширення відповідної соціальної реклами та забезпечення розробки і впровадження для державних засобів масової інформації тематичних інформаційних програм, присвячених Революції гідності,
Державному комітету телебачення і радіомовлення України доручено організувати широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з відзначення Дня гідності і свободи, а також трансляцію тематичних теле- і радіопередач.

Немає коментарів:

Дописати коментар